Ring, vi taler dansk +48 883 339 339

Hvorfor Stettin?

Hvorfor Szczecin/Stettin Polen?

Stettin Floating Garden 2050

Grønne områder og vand optager over halvdelen af Stettins areal! Sådanne byer er der ikke mange af i Europa! Det er en moderne by, som overrasker med sin diversitet og sine spændende muligheder for at tilbringe fritiden. Det Baltiske Yacht Centrum er et af de steder i Europa hvor man kan sejle på floden, søen og ved en bugt. Szczecin er et af de vigtigste punkter med hensyn til sejlsport i Europa, og Stettin har den største og mest moderne lystbådehavn i Østersøen.

Stettin er også en grøn by, en by som er god at bo i. Man siger:

1. BOULEVARDERNE DUFTER AF CHOKOLADE I STETTIN/SZCZECIN.

Langs boulevarderne løber floden Oder. I området omkring den Lange Bro og Slotsruten frister duften af kakao og chokolade ved næsten ethvert skridt man tager; Det lader sig således ikke gøre at tage en spadseretur langs boulevarderne, som ikke er vellykket. Duften af chokolade medfører at de som spadserer her er smilende og glade. Det er alt sammen på grund af sukkerindustrivirksomheden „Gryf” S.A., som i 1976 som den første i landet påbegyndte en produktion af drikkechokolade! – hvad siger andre? http://www.szczecin.eu/en/spolecznosc/moje_spojrzenie/the_smell_of_chocolate.html

2. OM GADERNES MAGISKE PLANLÆGNING I SZCZECIN/STETTIN

Stettin er berømt for sine rundkørsler, pladser og sin stjerneagtige gadeplanlægning, som minder om den parisiske. Når man spadserer i centrum føler man sig ikke bare som i Paris, men også som… i himlen! I henhold til en teori fremsat af kendte astrologer er Stettins tre primære pladser, Grunwaldzki, Odrodzenia og Szarych Szeregów en gengivelse af stjernebilledet Orion. Det samme sker i den egyptiske by Giza, hvor pyramiderne blev rejst i samme mønster. Mælkevejen, Nilen og Oder-floden har alle næsten identisk form. Når du går på fortovet så se efter plader med stjernerne Alnitak, Alnilam og Mintaka.

3. OM DE SMUKKESTE UDSIGTSRUTER I STETTIN

Over Stettin/Szczecin havn hæver Kong Chrobrys gamle vold sig op i bybilledet– en repræsentativ boulevard med store bygninger, pavilloner og et vældigt bassin med springvand nedenfor. Derfra kan man observere den meget flotte udsigt over Oder-floden og havnen – læs mere http://www.szczecin.eu/en/odwiedz_szczecin/warto_byc_i_zobaczyc/chrobry_embankment.html.

 

4. OM DE USÆDVANLIGE GRØNNE OMRÅDER I STETTIN

Stettin er et meget sikkert (Polen er et af de mest sikre lande i verden iflg. ”Global Peace index”) og roligt tilflugtssted for de som er trætte af det daglige opskruede tempo og stres. Til tre sider er byen omgivet af vild skov – Wkrzańska, Goleniowska og Bukowska, rige på træer og udstrakte parkområder. Her kan alle puste ud blandt de mange rekreative områder, som bølger af grøn bevoksning. Overalt i Szczecin/Stettin er der offentlige grillpladser til fri afbenyttelse. Byens rene badesøer er et helt kapitel for sig selv og skal absolut afprøves evt. sammen med en grill tur. Tag en spadseretur eller en cykeltur langs den Grønne Rute. Der er ikke nogen anden by i Polen der har sådan en rute. Den går fra selve centrum – fra de Pommerske Fyrsters Palads, Jana Pawła II alle og gennem en park, rosehaven, skov, helt ud til den vilde skov. Et sted der ofte besøges af lokale og turister er Stettin Kirkegård som er særdeles smuk og en af Europas største – en botanisk have som er skabt med en usædvanlig følelse for træernes og buskenes kunstneriske egenskaber, hvor det grønne spiller sammen med de brede alleer, springvand og udhuggede skulpturer – hvad siger andre? http://www.szczecin.eu/en/spolecznosc/moje_spojrzenie/water_greenery_and_music.html.

5. OM BYENS ARKITEKTONISKE IKON

I Stettin er der ved at blive opført en ny filharmonika. Det er en bygning der er usædvanlig og original i sin form, opført i centrum, hvor gaderne Małopolskiej og Matejki løber sammen. Den majestætiske form minder udefra om et isbjerg, og indenfor vil man kunne høre værker som er udført af de største komponister i verden og udført af nogle af verdens bedste musikere. Det er et for byen karakteristisk ikon, som man efter blot et enkelt blik eller lyt aldrig glemmer.

6. AT DER OPSTÅR EN LYSTBÅDEHAVN I BYENS CENTRUM

Sejlskibe som lægger til ved sejlende landgangsbroer, solbadning på strandene lige midt i byens centrum, en anden verden der gør det muligt at koble af fra alle problemer og forpligtelser. Lokaliseringen af lystbådehavnen på øen Grodzkia og ved Łasztownia gør Szczecin til et paradis for lystsejlere og giver alle sejlende mulighed for at puste ud med et øjebliks afslapning. De som holder af at sejle, kajak, kano m.v. kan ligeledes anvende cafeerne, restauranter, campingpladser, små sportspladser samt bade- og toiletfaciliteter. Stettin/Szczecin i Polen er ved at blive en første klasses lystbådehavn på ruten fra Berlin og længere ind i Polen i retning mod flodmundingen og Baltikum – for alle som er vilde med vand og vandudflugter.

7. I STETTIN SES VERDENS SMUKKESTE SEJLBÅDE

De sejlende kommer ind fra hele verden, de smukke, farverige og majestætiske gamle sejlskibe/træskibe. I løbet af disse skrivende augustdage var Szczecin/Stettin deres havn, og byens liv smeltede sammen med de mange sejl. Konkurrencer, fester, underholdning og koncerter; mængder af mennesker som bevægede sig fra det ene sted til det andet, og bag alt dette de vældige sejlskibe fra hele verden, som lå stolte ved Stettins havnefront, hvor de satte gang i fantasierne om ekspeditioner på det åbne hav. Næsten hvert år besøger verdens største sejlskibe vores by ifbm. The tall ships race. Vi har nu i år de vældige sejlskibes træf bag os, men vi kan være sikre på at vinden fortsat vil blæse i sejlene, og føre sejlskibene til Stettin. få mere at vide http://tallships.szczecin.eu/en

Hør mere om hvad fastboende og venner af Stettin mener om byen på den officielle hjemmeside http://www.szczecin.eu/en/spolecznosc/moje_spojrzenie, som også er skabt med henblik på udenlandske turister. Når du ankommer til vores skønne by, så brug den mobile guide over Stettin – download applikationen http://app.szczecin.eu/en.html.

Kontaktformular

Vedhæft fil: