Ring, vi taler dansk +48 883 339 339

Implantologi

Implantologi er en gren af tandlægevidenskaben eller odontologien, som har udviklet sig meget voldsomt idenfor de senere år.

Tandimplantater er ikke andet end en kunstig rod, hvorpå man anbringer en kunstig tand. Manglende tænder kan ændre ansigtets form og medføre at du ser ældre og mindre sund ud. Hvis du derfor mangler tænder, så kom hurtigst muligt til os. Tandlægen vil så forberede en behandlingsplan for dig med henblik på af supplere de manglende tænder.

Systemer indenfor implantatteknologi som anvendes af vores tandlæger:

 • Ti Unite (Branemark System, Nobel Biocare),
 • IPI (Midlertidige implantater),
 • Branemark System Novum,
 • Straumann SLActive,
 • Dentsply – ANKYLOS system
 • MIS
 • Amerikanske mini-implantater fra firmaet Imtec
 • Vi anvender ingen kinesiske implantater.

Moderne tandimplantater giver dig store muligheder:

 • Du kan føre samtaler og le uden at føle dig kejtet. Dine nye tænder er dybt rodfæstede, og de virker simpelt hen som om de er dine naturlige tænder.
 • Du kan uden nogen som helst problemer spise det du har lyst til.
 • Du får dit naturlige smil tilbage.
 • Det er en sikker og ufejlbarlig metode til at gennemføre tandbehandlingen.
 • Du kan få hjælp og rådgivning i hele verden fordi vi kun anvender verdensanerkendte implantater.
 • Det er ikke nødvendigt at slibe sunde nabotænder.

Her præsenterer vi et forenklet skema for forløbet af det implantologiske indgreb:

 • første besøg: Vi gør rede for mulighederne og indikationer der taler for og imod tandimplantater, samtidigt med at du modtager en indledende behandlingsplan på basis af kliniske undersøgelser, og også andre indikationer (fx panoramabillede). Vi gør det klart om det er nødvendigt at gennemføre yderligere diagnostiske undersøgelser – på stedet har vi et digitalt RTG apparat – til røntgenbilleder og panoramabilleder. Vi foreslår et tidspunkt for næste besøg, som vil være forbundet med det indgreb hvor vi indfører implantatet.
 • andet besøg: Ved et ukompliceret system er det hyppigst at vi her indfører implantatet i kæben. Afhængigt af det område hvor tandbehandlingen skal udføres foretager vi en passende midlertidig protetik med henblik på at opretholde det æstetiske indtryk og funktionaliteten. Der vil være tale om fastsiddende eller bevægelige proteser.
 • ved næste besøg efter to uger tages billede af syningen.
 • næste besøg: efter en nærmere aftalt periode hvor implantaterne heler fritlægger vi implantatet og skruer samt påsætter evt. nye skrur på implantatet, som skal hele i ca. 2 uger. Formålet med skruen er at forme de bløde væv med henblik på maksimalt æstetisk indtryk.
 • Den næste etape i tandbehandlingen med implantater vedrører udførelsen af det protetiske endelige supplement, dvs. proteser, kroner eller broer. Hver patient modtager detaljeret information om forløbet efter indgrebet, samt om den måde som skal anvendes til at sørge for hygiejnen omkring implantaterne.

Hyppigste spørgsmål:

Gør det ondt at få indsat implantater?

Selve tandbehandlingen udføres under bedøvelse, så det er fuldstændigt smertefrit. Efter indgrebet udskriver vi en recept på et smertestillende middel samt antibiotika. Patienten er således maksimalt beskyttet mod smerte og infktion.I øjeblikket giver vi vores patienter denne medicin gratis.

Hvordan udføres indgrebet med indsættelse af implantatet rent teknisk?

Indsættelse af tandimplantatet foregår ved at bore en lille åbning i knoglen, og der indføre implantatet, som er udført i titanium eller (hvid) zirconium. Efter udløbet af den periode hvor implantaterne heler anbringer vi en protetisk konstruktion på dem, fx. kroner, broer eller proteser (overdenture).

Eksisterer der nogen begrænsninger i mulighederne for at udføre implantat?

Indikationer og kontraindikationer for udførelse af implantater afgøres individuelt af tandlægen under første konsultation på tandlægeklinikken. Der eksisterer selvfølgelig visse kontraindikationer til udførelse af tandbehandlingen, men nye teknologier som producenterne har indført eliminerer stadigt flere af disse. Selv patientens alder ophører med at være et problem.

Hvad er succesraten for indgrebet?

Effektiviteten ved implantater vurderes til at være omkring 97%.

Hvad er garantien for implantaternes holdbarhed?

Hvor patienten efterfølgende reagerer i overensstemmelse med tandlægens anvisninger (hygiejne, kontrolbesøg) er der ikke nogen fastsat grænse for deres holdbarhed i patientens mundhule. Første implantat, som blev udført af professor Branemark, befinder sig stadig i patientens mund efter 51 år. Men alt afhænger selvfølgeligt af patiens individuelle, kliniske situation (mængden og kvaliteten af knogler, protesetype), og hans helbredstilstand.

Hvordan skal man behandle de udførte proteser på implantaterne?

Måden hvorpå man tager sig af hygiejnen adskiller sig ikke fra almindelig rengøring af egne tænder, regelmæssige eftersyn hver 12 måned i forbindelse med professionel rengøring af implantaterne er vigtig.

Man skal vide at ikke alle kan få foretaget tandimplantater. Ofte er det sådan at ud af 10 patienter vil gennemsnitligt 3 ikke egne sig til at modtage implantater. Årsagerne er forskellige. Den primære årsag er en dårlig helbredstilstand og misbrug, så som rygning og alkoholmisbrug. Vi går som udgangspunkt ud fra at vi er ansvarlige for patienten. Man vil derfor ofte se en restriktiv holdning og afslag fra vores side.

Hver patient må huske at et implantat i den menneskelige organisme altid er et fremmedlegeme. Den optimale konstruktion og sammensætning er i den forbindelse uden betydning. Uanset hvad er det et fremmedlegeme som er indsat i en levende knogle. Rigtigt meget afhænger af patienten – dennes handlemåde og ligegyldige tilgang til principper som særligt gælder i startfasen efter indgrebet kan ødelægge tandbehandlingsprocessen.

For at opnå succes med tandbehandlingen af vores patienter vælger vi en optimal strategi for vores fremgangsmåde, således at man undgår bekymring og frygt for komplikationer eller smerte. Vores tandlæger forklarer derfor præcist hele tandbehandlingsforløbet, de enkelte etaper og mulige følger. Inden operationen modtager patienten beroligende og smertestillende midler, eller en generel bedøvelse/narkose som passer til det pågældende tandbehandlingstilfælde.

Efter tandbehandlingen er patienten også omfattet af særlig omsorg, sådan at hele processen afsluttes succesfuldt, og patienten hurtigst muligt kommer til sig selv. Vi behandler hvert tilfælde fuldstændig individuelt, og loyale patienter modtager mangeårige tandbehandling hos Ra-Dent.

Dit smukke smil er vigtig for os

Kontaktformular

Vedhæft fil: